Schoolkamp leerjaar 8

foto kamp.jpg

Nisrine el Allachi

Kamp was super leuk. De eerste dag was eventjes wennen een beetje het bos verkennen. We klommen in bomen en speelde verstoppertje. de eerste nacht was een chaos.. In de ochtend konden we moeilijk opstaan, doordat we hele nacht opbleven. In de avond deden we het nachtspel. We mochten onze zaklampen niet meenemen. We gingen steeds dieper het bos in. We moesten pijltjes volgen. Uiteindelijk kwamen we uit bij onze slaap plek. En de volgende ochtend moesten we weer terug naar huis.

foto kamp 2.jpg

Damla Kurt

24 juni gingen we naar kamp het was een super dag, leukste drie dagen van het schooljaar kan je ook wel zeggen. We waren aangekomen en hadden onze luchtbed klaargezet. Het leukste vond ik wel het strand. Alleen was er ook een nadeel er waren super veel kwallen. Ik zelf ben al zes keer geprikt door die beesten en me vriendin Chafika ook we vonden het niet zo leuk dus gingen we zonnen dat was beter, want we zijn hartstikke bruin geworden. En ook verbrand vooral ik😖. We gingen twee dagen naar het strand en wat ik net ook zei het was echt super!

efteling 1.png

Hallo allemaal wij gaan het hebben over de Efteling schoolreis. We gaan vertellen over het park de Efteling dus laten we snel beginnen. In de Efteling heb je veel te doen er zijn veel attracties voor jong en oud. Wij zijn zelf in bijna elke achtbaan geweest maar veel kinderen in ons groepje durfde niet zoveel maar als nog hadden ze plezier. Wij mochten zelf de groepjes maken en dat vonden wij leuk. Maar we hebben er niet goed over nagedacht want niet iedereen durfde overal in waar wij wel in durfde. Ik zelf Manal durfde niet in de achtbaan Baron 1898 maar een jonge Anass durfde wel er in. Maar voor de rest durfde ik wel overal in. Ik Anass durfde wel in alles. In de Efteling zijn veel plekken waar je kan eten wij hebben alleen een patatje gegeten. Wij zijn in de ze achtbanen geweest: Python, Joris En De Draak, De Vliegende Holander, Vogel Rok, Baron 1898. Waar we ook in zijn geweest in de piranha, droomvlucht, en we zijn gaan lopen naar de sprookjesbos en de sprookjes bos viel wel mee het was wel leuk in de Efteling dit was ons verslag.

Manal en Anass

efteling 2.png
efteling 3.png
18240dbc-86e8-4950-9d13-eb6ab45796d5.JPG

Finale coole kikker talentenjacht 2019

Vrijdag 17 mei 2019 was het eindelijk weer zover: de finale van

de coole kikker talentenjacht!!

Na een jaar afwezigheid vanwege alle verhuizingen stonden de talenten weer te schitteren op het nieuwe podium in de aula van de Slotermeerschool. In de auditieronde waren maar liefst 36 acts gepland. Van deze acts konden er slechts 10 door naar de grote finale. Het enthousiaste publiek koos uiteindelijk de winnaar van dit jaar. Vol overtuiging zong de winnares “Ik voel me zo verdomd alleen” van Ciske de Rat. En het winnende nummer werd gezongen door:

Yellana El Bouchahati

Onze zwerfboekenkast in de Westerpost!

Knipsel.jpg

Officiële opening Slotermeerschool

Vrijdag 25 januari hebben we de Slotermeerschool officieel geopend. Natuurlijk waren alle ouders en kinderen allang bekend met het vernieuwde schoolgebouw. Toch vonden we het belangrijk dat we met de kinderen een klein feestje zouden bouwen. Dit hebben we gedaan. De kinderen hebben gedurende de dag workshops gevolgd op het gebied van muziek en dans. Dit gebeurde onder leiding van mensen van de Klankenkaravaan. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een kleurrijke, muzikale opening van de school. Aan het eind werd een lint doorgeknipt door Asem en Sabrine, waarna de school officieel in gebruik genomen kon worden. Na schooltijd was er voor genodigden de mogelijkheid de school te bezichtigen. Veel collega’s van andere scholen en andere samenwerkingpartners hadden het vernieuwde schoolgebouw nog niet gezien. We kijken terug op een feestelijke, geslaagde dag !

blob

Taaltalentdag

Het doel van deze dag is het benadrukken van het belang van een goede ontwikkeling van de Nederlandse taal. De kinderen ontdekken dat taal niet alleen uit lesboeken wordt geleerd maar ook door voorlezen, koken, rappen en meer. In samenwerking met uitgeverij Elsevier is deze fantastische dag georganiseerd.

Om half 9 ‘s ochtends verzamelden de kinderen, ouders en leerkrachten zich op het tijdelijke schoolplein om de dag knallend te openen. In het ochtendzonnetje kregen we een supergaaf optreden van rappers Sniggy & Santios. Zij rapten over het belang van taal en voorlezen. En zij gaven de boodschap aan de ouders dat het belangrijk en heel goed is om meer samen te lezen met hun kinderen. Een tweetal kinderen van groep 6 las een mooi en zelf geschreven gedicht voor. Met confetti werd de dag daarna echt geopend!

Gedurende de dag doorliepen de kinderen allerlei workshops. Allemaal hadden ze iets met taal te maken, ook al had je dit misschien niet meteen door. Alles is taal.

Er waren veel bekende schrijvers uitgenodigd. Tjibbe Veldkamp, Mylo Freeman, Simone Arts, Jeska Verstegen, Gideon Samson, Anne Tjallingi en Niels Terhalle verzorgden ieder een geweldige workshop en lazen voor uit hun eigen bekende boeken.

De Smaaksoldaatjes waren op bezoek. Zij zorgden ervoor dat de kinderen de heerlijkste broden en loempia’s maakten. De kinderen moesten eerst natuurlijk het recept goed lezen om die lekkernijen te bereiden.

Verder was er een echte rapclinic waarbij de kinderen uitgedaagd werden hun eigen rap te schrijven. Ze deden proefjes waarbij het natuurlijk van belang is om de beschrijving goed te lezen. Met hulp van de Elsevier vrijwilligers werden de proefjes uitgevoerd. En ook met de taalquiz en taalbingo werd enthousiast meegedaan.

Het was een geweldig geslaagde Taaltalentdag!

Spelend leren bij de kleuters