Onze zwerfboekenkast in de Westerpost!

Knipsel.jpg

Officiële opening Slotermeerschool

Vrijdag 25 januari hebben we de Slotermeerschool officieel geopend. Natuurlijk waren alle ouders en kinderen allang bekend met het vernieuwde schoolgebouw. Toch vonden we het belangrijk dat we met de kinderen een klein feestje zouden bouwen. Dit hebben we gedaan. De kinderen hebben gedurende de dag workshops gevolgd op het gebied van muziek en dans. Dit gebeurde onder leiding van mensen van de Klankenkaravaan. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een kleurrijke, muzikale opening van de school. Aan het eind werd een lint doorgeknipt door Asem en Sabrine, waarna de school officieel in gebruik genomen kon worden. Na schooltijd was er voor genodigden de mogelijkheid de school te bezichtigen. Veel collega’s van andere scholen en andere samenwerkingpartners hadden het vernieuwde schoolgebouw nog niet gezien. We kijken terug op een feestelijke, geslaagde dag !

blob

Taaltalentdag

Het doel van deze dag is het benadrukken van het belang van een goede ontwikkeling van de Nederlandse taal. De kinderen ontdekken dat taal niet alleen uit lesboeken wordt geleerd maar ook door voorlezen, koken, rappen en meer. In samenwerking met uitgeverij Elsevier is deze fantastische dag georganiseerd.

Om half 9 ‘s ochtends verzamelden de kinderen, ouders en leerkrachten zich op het tijdelijke schoolplein om de dag knallend te openen. In het ochtendzonnetje kregen we een supergaaf optreden van rappers Sniggy & Santios. Zij rapten over het belang van taal en voorlezen. En zij gaven de boodschap aan de ouders dat het belangrijk en heel goed is om meer samen te lezen met hun kinderen. Een tweetal kinderen van groep 6 las een mooi en zelf geschreven gedicht voor. Met confetti werd de dag daarna echt geopend!

Gedurende de dag doorliepen de kinderen allerlei workshops. Allemaal hadden ze iets met taal te maken, ook al had je dit misschien niet meteen door. Alles is taal.

Er waren veel bekende schrijvers uitgenodigd. Tjibbe Veldkamp, Mylo Freeman, Simone Arts, Jeska Verstegen, Gideon Samson, Anne Tjallingi en Niels Terhalle verzorgden ieder een geweldige workshop en lazen voor uit hun eigen bekende boeken.

De Smaaksoldaatjes waren op bezoek. Zij zorgden ervoor dat de kinderen de heerlijkste broden en loempia’s maakten. De kinderen moesten eerst natuurlijk het recept goed lezen om die lekkernijen te bereiden.

Verder was er een echte rapclinic waarbij de kinderen uitgedaagd werden hun eigen rap te schrijven. Ze deden proefjes waarbij het natuurlijk van belang is om de beschrijving goed te lezen. Met hulp van de Elsevier vrijwilligers werden de proefjes uitgevoerd. En ook met de taalquiz en taalbingo werd enthousiast meegedaan.

Het was een geweldig geslaagde Taaltalentdag!

Spelend leren bij de kleuters