Zijn wie je bent met al je talent
blob

Opening school

Vrijdag 25 januari hebben we de Slotermeerschool officieel geopend.

Ter gelegenheid van de opening hebben we met de kinderen een klein feestje gebouwd. De kinderen hebben gedurende de dag workshops gevolgd op het gebied van muziek en dans.

Lees verder onder het kopje nieuws

blob

Pedagogisch tact (P.T.)

Pedagogisch tact wordt kortweg gedefinieerd als: 'het goede doen, op het juiste moment, ook in de ogen van de leerling’. De leerkrachten van de Slotermeerschool hebben onder leiding van het NIVOZ het traject Pedagogisch Tact (P.T.) doorlopen. Dit om nog beter inzicht te krijgen in het handelen van het kind en van henzelf.

Voorkant schoolgids.jpg

De schoolgids

Hier vindt u onze schoolgids.

Schermafbeelding 2017-04-11 om 13.25.16.png

Onze Missie

De Slotermeerschool werkt aan de zelfstandige, kritische werkhouding van kinderen. Wij stimuleren de kinderen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leren. Wij begeleiden de kinderen bij het opstellen van eigen leerdoelen en het plannen hoe deze te realiseren.

Vier pijlers centraal

Kinderen zijn gelijkwaardig, maar onderscheiden zich in ontwikkelingsniveau, creativiteit en ontwikkelingstempo. Daarom passen wij passend onderwijs toe op onze school. Wij kijken naar het kind en zijn/haar talenten.

Binnen ons onderwijs staan vier pijlers centraal: Bevorderen van eigenaarschap, betekenisvol- en onderzoekend leren, talentontwikkeling en 21st century skills.

Mei

“Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen.”

Nelson Mandela

Meld je kind aan

Ouders van kinderen die in schooljaar 2018-2019 vier jaar worden, hebben in oktober een brief, een brochure en een aanmeldformulier van de gemeente ontvangen. Vul het aanmeldformulier in (vergeet niet uw telefoonnummer en emailadres te vermelden). Op het aanmeldformulier staan naam, geboortedatum en woonadres van uw kind voorgedrukt. Controleer of deze gegevens goed zijn. Vul, in volgorde van voorkeur, minimaal vijf basisscholen in. Op nummer 1 staat de school van uw voorkeur, daarna volgt nummer 2, enzovoorts.

Is onze school uw eerste keuze? Dan levert u het aanmeldformulier (geen kopie of scan) ingevuld en ondertekend bij ons in. Zodra wij uw aanmeldformulier hebben verwerkt, ontvangt u van ons per post of mail een bewijs van aanmelding. Controleer of alle gegevens correct door ons zijn verwerkt.

Naast deze ‘papieren’ inschrijving wordt ook een intakegesprek gevoerd met de directie. Wij vertellen u iets over de school en u vertelt iets over uw kind.

Uw kleuter is bij ons op school op vierjarige leeftijd van harte welkom. De school laat niet alleen vierjarigen toe, ook is plaatsing naar aanleiding van een verhuizing of een overplaatsing van een andere school mogelijk.

U kunt ook altijd telefonisch of per mail contact opnemen met de school om een afspraak voor inschrijving te maken.

Contact

Wilt u meer informatie over onze school? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.

Uw naam *
Uw naam